woensdag 30 juni 2010

Le Clézio niet in Brussel, wel in Amsterdam

Wegens omstandigheden zal Nobelprijswinnaar J.M.G. Le Clézio morgen niet naar Passa Porta komen in Brussel. Zij die zich erg verheugd hadden op die avond serveer ik bij wijze van troost graag een klein filmpje van zijn optreden in de Amsterdamse Openbare Bibliotheek gisteren. Margot Dijkgraaf voelde er de Franse auteur op schitterende wijze aan te tand. In onderstaand fragment leest Le Clézio voor uit Ritournelle de la faim/Refrein van de honger.
  • Wat een geluk dus dat ik uitgenodigd was door Isabelle Mallez, de sympathieke directrice van het Maison Descartes, om met Le Clézio te dineren in Amsterdam. Wat we elkaar daar allemaal vertelden, blijft onder ons, maar het was een erg heuglijke avond.
  • Wel dit: Le Clézio herinnerde zich tot mijn verbazing nog ons valiezenavontuur van alweer jaren geleden. Het stukje dat ik daarover ooit in De Standaard publiceerde kunt u hier nalezen, maar hieronder volgt de Franse vertaling die ik hem bij wijze van verrassing aanbood. We hebben er samen nog eens smakelijk om gelachen.
Op de foto: BVL, Isabelle Mallez (van het Maison Descartes), Kirsten van Romondt (van uitgeverij De Geus) en J.M.G. Le Clézio.

Geen opmerkingen: