vrijdag 9 april 2010

Philip Freriks leest "O vermiljoenen spleet!"

"Daarnaast leest Philip Freriks O vermiljoenen spleet! van de Vlaamse schrijver Bart Van Loo. Het gaat over seks en erotiek in de Franse literatuur, en is het derde deel van een trilogie. De schrijver schreef eerder twee boeken over de levens van beroemde Franse schrijvers en een boek over koken in de Franse literatuur. 'Ik lees zijn boeken met erg veel plezier. Ze zijn goed doorwrocht, het gaat echt ergens over."
(Vrij Nederland van 20 maart 2010, rubriek WieleestWat(niet)).
  • Philip Freriks is wereldberoemd in Nederland als auteur en voormalig nieuwsanker. Bij ons is hij bekend van het Groot Dictee van de Nederlandse Taal. In zijn laatste boek Les chats de Lili. De katten van Lili heeft hij het over het "het jaloersmakend mooi geschreven Parijs retour. Literaire reisgids voor Frankrijk van Bart Van Loo". Kortom, Philip Freriks is een heer van stand met smaak.
  • Oh ja, ook een klein, maar fijn bericht in Trouw over mijn boek: "Bart Van Loo voert ons in het derde deel van zijn Frankrijktrilogie met smaak door het rijk van deze bijzondere wetenswaardigheden."
  • Een selectie uit de persreacties vindt u hier.

Geen opmerkingen: