zaterdag 20 maart 2010

Hervé Le Tellier: "Waar denk je aan?" (3)

Waar denk je aan?
  • Ik was net aan het denken dat men me ooit verweet liefdesbrieven op de computer te schrijven en uit te printen. Maar wat had ze dan gewild? Dat ik de tekst van het scherm overschreef?
  • Ik was net aan het denken dat de reden waarom geuren het krachtigst herinneringen oproepen in het feit ligt dat je neus zich dichter bij het hart bevindt dan je ogen.
  • Ik was net aan het denken dat niemand zich verwondert over de aanwezigheid van monologen in het theater terwijl het toch enkel gekken zijn die hardop voor zich uit praten.
Hervé le Tellier is lid van de Franse Oulipo-beweging en schreef het bijzondere Les amnésiques n'ont rien vécu d'inoubliables (1998). Ik vind het zo'n leuk boek dat ik op gezette tijden stukjes uit het boek in eigen vertaling op mijn blog zal plaatsen. Geïnteresseerde uitgevers mogen me altijd contacteren. Het opzet van het boek is eenvoudig. Le Tellier stelt telkens de banale vraag "Waar denk je aan?" en zal die vraag elke keer weer op zijn eigen onnavolgbare wijze beantwoorden. Geestig, filosofisch en ingenieus. Kortom, heerlijk!

Geen opmerkingen: