maandag 18 augustus 2014

"Napoleon. De schaduw van de Revolutie": de cover

De cover is er, en u kunt hier alvast een voorproefje lezen, maar het laatste werk moet nog gebeuren. Stevig aanpoten tot september blijft de boodschap - ondertussen ben ik nu al maandenlang die laatste sprint aan het trekken. September zal in alle betekenissen van het woord een maand van bevrijding zijn. Het boek zelf ligt half november in de winkel.

Op deze blog kunt u de avonturen van dit boek blijven volgen.

Ontwerp: Gert Dooreman

De najaarsbrochure van de uitgeverij vertelt het zo.

Napoleon fascineert. Hij is een van de meest invloedrijke figuren uit de geschiedenis. Maar Napoleon roept ook enorm veel vragen op. Hoe kwam het dat een onbekende Corsicaan erin slaagde om de Franse bevolking ervan te overtuigen dat hij de man was op wie iedereen zat te wachten? Wie was de keizer die vechtend door Europa trok, miljoenen slachtoffers maakte en strandde in een drassige weide nabij Waterloo? Bart Van Loo gaat op zoek naar de mens achter de mythe. Hij vindt antwoorden in de boeiende en uiterst woelige periode van de Franse Revolutie, toen de oude wereld verging en alles anders werd. De schaduw van die revolutie zou altijd over Napoleon blijven hangen.

De Franse Revolutie en Napoleon: de twee het meest tot de verbeelding sprekende homerische verhalen uit de westerse geschiedenis in een bevattelijke en meeslepende vertelling.

Geen opmerkingen: