dinsdag 2 maart 2010

Hervé Le Tellier: "Waar denk je aan?" (2)

Waar denk je aan?
  • Ik was net aan het denken, mijn liefste, dat Porthos, Athos en Aramis geen Griekse eilanden zijn.
  • Ik was net aan het denken dat wanneer je over de snelweg rijdt je erg mooie kastelen opmerkt waar je graag zou willen wonen. Daarna herinner je je dat ze vlakbij de snelweg staan.
  • Ik was net aan het denken dat vermits één persoon op twee die ik ontmoet jonger is dan ik, dat ik op de helft van mijn leven moet aangekomen zijn.
  • Hervé le Tellier is lid van de Franse Oulipo-beweging en schreef het bijzondere Les amnésiques n'ont rien vécu d'inoubliables (1998). Ik vind het zo'n leuk boek dat ik op gezette tijden stukjes uit het boek in eigen vertaling op mijn blog zal plaatsen. Geïnteresseerde uitgevers mogen me altijd contacteren. Het opzet van het boek is eenvoudig. Le Tellier stelt telkens de banale vraag "Waar denk je aan?" en zal die vraag elke keer weer op zijn eigen onnavolgbare wijze beantwoorden. Geestig, filosofisch en ingenieus. Kortom, heerlijk!

2 opmerkingen:

luc denorme zei

Oulipovoorman Perec achterna, die Je me souviens schreef in navolging van een amerikaans boekje

BART VAN LOO? zei

Hervé is een echte Oulipien die volgens mij net Perec gemist heeft. Zijn collega Jacques Jouet heeft daarentegen nog wel even meegedraaid toen Perec er nog was. Uiteraard kennen ze het oeuvre van Perec als hun binnenzak.