zondag 7 september 2008

Literair-culinaire avond in A LA VILLE


Op woensdag 1 oktober serveert de équipe van het alom geprezen Franse restaurant A La Ville een literair menu om uw vingers bij af te likken. Laurent Olives (foto) en de zijnen serveren o.a. de Salade Francillon van Alexandre Dumas fils en bereiden schapenfilet op de wijze van Jean Cocteau. 
Inspiratie vond A La Ville in mijn boek Als kok in Frankrijk. Literaire recepten en culinaire verhalen (Meulenhoff-Manteau, 2008). Tussen de gangen door zal ik gedreven uw appetijt scherpen met literair-culinaire wetenswaardigheden. Geeft het oeuvre van Chateaubriand het geheim van de ideale steak prijs? Wat is het verband tussen Rimbaud en een perfect gekookt eitje? Hoe bereidde Alexandre Dumas père olifantspoot? Wat zijn gargantueske eieren? 
Een ongetwijfeld smakelijke en best humoristische poging om de Franse literatuur en gastronomie te verleiden tot een bekoorlijke dans.
Aanvangsuur  
19h30
Prijs  
60 EUR (voorgerecht, hoofdgerecht, dessert, halve fles wijn of water, en koffie of thee met mignardises)
Reservatie  
03/225.08.82
Adres  
Zirkstraat 37, 2000 Antwerpen (zie hier)
Over A LA VILLE:
Al 12 jaar brengt de ploeg van Laurent Olives een verrassende mediterrane keuken. Het zijn vooral de minutieus geselecteerde producten zoals verse sintjacobsschelpen, wilde bosvruchten en eekhoorntjesbrood die karakter geven aan deze succulente keuken. De lunchformule (15 EUR, entrée + plat) met twee gangen heeft een vast cliënteel weten te strikken. Elke donderdagvond is er een menu 'Provence-Tradition' voor 36 euro; de keuken schotelt dan een traditionele 'plat' voor met producten die nog dezelfde morgen vanuit Aix-en-Provence werden overgebracht. 

Geen opmerkingen: