zaterdag 5 juli 2008

24 februari 2008: Lezen op zondag (Gent)

Bij de laatste uitgave van dit lovenswaardige en smakelijke literaire evenement van Cyriel van Tilborgh werd ik geïnterviewd door Karl van den Broeck. De hoofdredacteur van Knack had mijn boek nog niet gelezen en moest dus speciaal voor dit evenement Parijs retour lezen. Gelukkig bleek dat niet tegen zijn zin te zijn geweest. Hij beval mijn boek warm aan bij de honderd aanwezigen: "Al is het boek al twee jaar oud, het is voor mij nu al het boek van het jaar." Er was al royaal met champagne rondgegaan, maar hij leek dat precies nog te menen ook. Tot slot mocht ik een gesmaakt voorproevertje presenteren van mijn boek Als kok in Frankrijk, dat op 16 april zal verschijnen. Na afloop vroeg de heer Van den Broeck me of ik niet af en toe over Franse literatuur voor Knack wou schrijven. Of ik dat wou?

1 opmerking:

Anoniem zei

Fantastisch, toch! Karl Van den Broeck. Ik heb zijn vader nog verschillende keren (mee) uitgenodigd in de tijd dat we op school nog 'Culturele Dagen' organiseerden. In de loop der jaren is Walter Van den Broeck op regelmatige tijdstippen een lezing komen houden: altijd was hij vriendelijk bereid om voor jongeren tijd vrij te maken. (Niet elke (beroemde) auteur was zo welwillend.) En hij vroeg geen extra honorarium ... Wat moet hij trots zijn op zijn zoon-schrijver-hoofdredacteur Karl!

Weetje, ik speur in Knack naar de teksten van Karl Van den Broeck - die lees ik altijd met extra aandacht. Het laatste wat ik van hem las, was die column waarin hij de naar een nieuw elan voor het socialisme en Groen hunkerde.

Natuurlijk, lees (en beluister en bekijk) ik ook jouw schrijfwerk en escapades in de 'literaire en (socio)culturele kring', ... natuurlijk. 'Connection', dat schept een speciale band voor een lezer.

En Cyriel van Tilborgh, ja, je was te gast in zijn nieuwe 'literaire salon': wat een eer (nou, voor een snelrijzende ster als jij ...). Hij is toch de man van de W.E.G., de grote Elsschot-vereerder en -promotor? Ik denk dat ik hem ooit ontmoette in gezelschap van Martine Cuyt.

Samengevat: veel groetjes van een fan