dinsdag 10 april 2012

"À la Française": de blog van Herman Geudens


In interviews heb ik het wel eens over de leerkracht Frans die voor mij de deur naar de Franse cultuur opende. Lezers merken zijn naam ook op in het begin van Chanson. Een gezongen geschiedenis van Frankrijk. In de inleiding bij de gebundelde Frankrijktrilogie duikt Hermans Geudens ook op. Ere wie ere toekomt.

Daarbij verwijs ik telkens naar gebeurtenissen die ondertussen minstens twintig jaar achter ons liggen. Maar 'meneer Geudens' rust niet op zijn lauweren. De voorbije jaren bouwde hij een fel bezochte blog uit. Vooral leerkrachten Fransen vinden steeds meer de weg naar À la Française waarop hij fragmenten uit de Franse literatuur, bio's van schrijvers, min of meer uitgewerkte lessen, didactische tips en allerhande informatie over Frankrijk verzamelt. Rechts staat een bijzondere handige inhoudskolom.

Maak de proef op de som, surf naar À la Française, neus rond en zet de blog bij uw favorieten. Niet te versmaden voor leerkrachten Frans, maar ook absoluut de moeite voor iedereen die de Franse taal en cultuur een warm hart toedraagt. 


Geen opmerkingen: