vrijdag 18 februari 2011

"Is het Geubels of Van Loo vanavond?" Een bijzonder verhaal ter afsluiting

Gisteren wou komiek en bibliofiel Akim A.J. Willems naar mijn vertelavond in de bibliotheek van Wilrijk komen, maar voor hij het wist zat hij in een zaal waar Philip Geubels zou optreden. Spurtend verliet ie de zaal om in de bibliotheek verderop nog net bijtijds aan te kunnen schuiven voor mijn verhaal. 

Dat is een mooie afsluiter van de hele reeks: iemand die  de zo gegeerde voorstelling van Philip Geubels verlaat om naar de Vermiljoenen spleet! te komen luisteren. Dat hadden we nog niet meegemaakt. Willems  doet het verhaal uit de doeken op zijn mooie erotica-blog: "Absoluut geen spijt dat ik toch voor Van Loo gegaan ben. Vooral voor dat ene, eerlijk is eerlijk, uitermate jaloerse, kippenvelmomentje waarop ie vertelde over het binnengelaten worden in L’Enfer in/van de Franse, nationale bibliotheek. Maar dat is voer voor mijn andere blog." Benieuwd wat Willems daar nog gaat vertellen.

All-round-fotograaf Dirk Cornelis was er ook en maakte zoals steeds gloedvolle pictuurtjes. CC De Kern had voor een sfeervolle belichting gezorgd (dankuwel Max Temmerman) en het zaaltje zat afgeladen vol. Zeer divers volk. Onbekenden, maar ook een oud-leerling uit het allereerste jaar van mijn vroegere bestaan van leraar en opvallend: heel wat mensen die naar de causerietjes over mijn andere boeken waren komen luisteren. Vooral die trouwe volgers wil ik bij deze hartelijk danken!

En nu gaat de mond dicht en de boeken weer open. Deze blog zal weer zijn normale leven gaan leiden. En zelf weet ik ook wat te doen. Mijn uitgever wacht op mijn nieuwe boek. De eerste vijftig bladzijden zijn er al, nu de rest.


1 opmerking:

Anoniem zei

Man. Sinds gisteren heb ik er een nieuwe verzamelpassie bij: Pierre Louÿs...mijn vriendin wenst nu al dat ik de naam nooit gehoord had! :-)
Fijne voorstelling, trouwens!