donderdag 17 februari 2011

"Dit is een boek voor volwassenen, toch?"

Nog even, en de toernee zit erop. Heel boeiend allemaal. Erg verscheiden publiek. Soms heel uitbundig, de handen in de lucht, soms heel stil en ingetogen, zich verkneukelend op een vierkante centimeter. Elk nieuw publiek is als een andere vrouw, elke keer weer anders.
      Ook de plek  kan erg verschillen, en zijn invloed hebben. Nu eens tussen de boeken in de bib, dan in hoogstmoderne aula's waar de micro het natuurlijk laat afweten, soms in een huiselijke living-achtige ruimte, dan weer op een verborgen, rustieke zolder.
      Hoe dan ook, over het algemeen een heel fijne opkomst en  verrassende ontmoetingen met sympathieke lezers. Ook warme aandacht in De Standaard en Knack (hun man was erbij in Leuven). Halverwege mocht ik langs gaan bij ATV. Op de sofa gaan liggen, en vragen beantwoorden. "Dit is een boek voor volwassenen, toch?"
     Nog even, en de stilte wenkt, de eenzaamheid ook. De voorwaarden om weer aan een nieuw boek te kunnen werken. Al die publieke drukte was heel fijn, maar nu heb ik weer zin om te zwijgen en te schrijven.

Foto's: Istvan Leel-Össy.

4 opmerkingen:

Unknown zei

Ik vind absoluut niet waar de lezing op 19 februari doorgaat ?
Graag feedback.

Alvast bedankt.
Anne Baekens

BART VAN LOO? zei

Hierbij alle informatie, beste Anne. Het is een soort van Privé-lezing bij mensen thuis, maar heel gezellig en open voor wie wilt.

O vermiljoenen spleet! Een intieme geschiedenis van erotiek en pornografie door auteur en francofiel Bart Van Loo - privé-valentijnslezing op zaterdag 19 februari!

Beste vrienden,

Na het bijzonder puike en zedige concert van Cro Magnon nodigen wij jullie ditmaal gaarne uit voor een literair festijn. Bevlogen verteller Bart Van Loo neemt ons in zijn lezing mee langs de warme regionen van de geschiedenis van de erotiek (in het vakja...rgon van de muzikant ook wel 'seks' genoemd, in het vakjargon van de ingenieur ook wel gekend als 'spectrumanalyse van het trillingsgedrag van de geaarde emitter-collector-schakeling').

Hoe is onze kijk op seksualiteit in het voorbije millennium geëvolueerd? En welke schrijvers bezongen in hun teksten wulpse lichamelijkheid? Hoe deden ze het en waarom? Van Rabelais via Sade en Flaubert tot Anaïs Nin en Catherine Millet. Deze causerie is zowel een prikkelende geschiedenisles als een dartele literaire reis. Met gedrevenheid en gevoel voor humor neemt Bart Van Loo ons op sleeptouw langs duizend jaar erotiek.

Uiteraard kan u deze lezing in alle anonimiteit gaan beluisteren in een van de vele centra die Bart Van Loo dit voorjaar aandoet, maar het is veel gezelliger mocht u zich outen in ons gezelschap op 19 februari.

Over de lezingen van Bart Van Loo

* “Als onstuimig vulgarisator kent Van Loo zijn gelijke niet, temeer omdat hij een veelgevraagde gast is in het lezingen- en bibliotheekcircuit.” (Dirk Leyman in De Morgen)
* “Een hartige, lekkere, licht geparfumeerde en ludieke causerie. Wat een begenadigd spreker!” (Markant Ertvelde)
* “Bart Van Loo is een specialist in het vinden van andere invalshoeken op de literatuur. Verbluffend!” (De Standaard)
* “Geen droge opsommingen maar spitsvondige observaties. Geen papieren museum maar een bruisende vertelling die een twintigsteeeuwse
lezer enorm aanspreekt. Bart, kom snel terug met nieuwe verhalen.” (Bibliotheek Herentals)


Praktisch

Willen jullie en vrienden er ook bij zijn? Voor 15 EUR per persoon schenken we wijnen, bieren, limonaat en vooral cultuur! Inschrijven door te storten op rek. nr. 750-9524583-20 met vermelding van jullie namen. Doe dit snel, het aantal plaatsen is uiteraard beperkt.

Zaterdag 19 februari, 20:00, Coebergerstraat 49, 2018 Antwerpen. Hopelijk tot dan!

Sigrid en Koert

Elz de Korte zei

Dat jij maar echt nooit, maar dan ook nooit verlegen bent. Of is dat lijkt? Hoe kun je nu toch zo ontspannen praten?

We gaan uitzien naar weer een nieuw boek, hoera!

BART VAN LOO? zei

Nou, nou, ik voel dan toch altijd wel de adrenaline hoor. Enkele minuten en dan moet je een en ander gezegd krijgen. Voor je het weet, ben je weer buiten.