dinsdag 21 mei 2013

UNE BELLE HISTOIRE - UITGEZONGEN

  En toen (27 dec. 2015) was het liedje uitgezongen...

Merci, merci, merci! 

 Laatste eresaluut  

Laatste recensie

Nieuwe voorstelling in de maak...

  

"Onweerstaanbare mix van vaart, stijl en humor" (De Volkskrant) / "Humor, ondeugend sfeertje, ritme, variatie.” (De Standaard) / "Bruisend als Bruxelles van Jacques Brel"  (NCRV) /  "De leukste geschiedenisles die je ooit zult krijgen" (Trouw) / "Panache, enthousiasme en showmanship waar niets op af te dingen valt" (Knack) / "Handig, verrassend, historisch meesterlijk, uitbundig" (Dagblad van het Noorden)


In het najaar van 2015 volgt een allerlaatste reprise van onze tournee. We doen voornamelijk Nederlandse theaters aan, en houden nog twee keer halt in Vlaanderen, weliswaar in twee mythische zalen. Op 27 november in de Capitole in Gent en ten slotte onze absolute dernière op 22 december in de Roma in Antwerpen*.  Met Breda, Sittard, Tilburg, Terneuzen en Roosendaal doen we ook heel wat grenssteden aan.

* De dernière op 22 december is intussen uitverkocht. 
Er komt  nog een extra voorstelling, onze absolute dernière, in de Roma, op zondag 27 december. Ideaal om het jaar af te sluiten. Intussen ook volgelopen...


Hieronder vindt u alle data en locaties.


Het stond in de sterren geschreven dat Eddy et Les Vedettes en uw dienaar op een dag de handen in elkaar zouden slaan. Eddy et les Vedettes groeide de voorbije jaren uit tot dé ideale vertolkers van swingende Franse muziek. Toen ik hen aan het werk zag, sprong de vonk over en nu presenteren we een gloednieuwe theatershow.

We nodigen u uit voor een avond zingend flaneren over de Parijse Pont Neuf om zo via Karel de Grote bij France Gall uit te komen. Die leidt op haar beurt naar Claude François, maar ook naar Lodewijk XIV en Charles Aznavour. Van Alexandrie Alexandra over Route Nationale 7 tot La Bohème. En natuurlijk zingen we allemaal mee met Michel Fugain. Een voorstelling waar woord en muziek hand in hand gaan, waar ontroering, nostalgie en goede verhalen op de eerste plaats komen. Kortom, het chanson zoals het nog nooit de bewonderen viel in de Lage Landen.

  DATA NAJAAR 2015

de laatste reprise

Zwart  = Nederland
Blauw = Vlaanderen
Rood = Grensstreek

Klikken op locatie voor online bestellingen.


Eddy et les Vedettes zijn Frank Mercelis (zang, akoestische gitaar), Geert Hellings / Bart Oostindie (electrische en akoestische gitaar), Frank Vanweddingen (drums), Seba Thomé (basgitaar, contrabas) en Jeroen Tilkin (piano, accordeon). Zingen doen ze allemaal op tijd en stond.PERS
 • “Humor, ondeugend sfeertje, ritme, variatie.” (Peter Vanthygem, De Standaard)
 • "Onweerstaanbare mix van vaart, stijl en humor, een voorstelling die u niet mag missen (...) Charismatische Van Loo en goddelijke vijfmansband. "(Joris Henquet, De Volkskrant****)
 • "Als losse verteller die vaak een goeie grap maakt, slalomt Van Loo geraffineerd door de eeuwen heen en knoopt allerlei (historische) feiten aan elkaar. (...) Hij haalt een grote troef uit zijn binnenzak: Eddy Et Les Vedettes, die nog meer glans geven aan de prachtige verhalen". (Rinske Wels, Trouw****)
 • “Podiumbeest in driedelig pak, waterval van feiten en weetjes, panache en intact enthousiasme, showmanship waar niets op af te dingen valt, met flair en met brio walsen Eddy et les Vedettes door klassieke chansons” (Michiel, Leen, Knack) 
 • "Van Loo vertelt, gepassioneerd en soms zelfs ietwat clownesk, terwijl Vedettes-zanger Frank Mercelis de muzikale illustraties recht doet door bij elk nummer een gepast timbre aan te heffen. (...) Van Loo lijkt de wetenswaardigheden bij tientallen uit zijn mouw te schudden en maakt er barokke boutades van, maar schrikt niet terug voor volle ernst. Zo is deze voorstelling een met smaak samengestelde compilatie van Franse topchansons, vrijuit associërend van Trenet tot Fugain, met luisterrijk commentaar. Als iemand het chanson kan redden, is dat Bart Van Loo." (Henk van Gelder, NRC, ****)
 • "Het is pure liefde waarmee de Vlaming het evangelie van het chanson verkondigt. Wat een verteller en wat een performer! Hij spreekt, hij danst, hij zingt, hij marcheert en hij geniet. De poëzie van Brassens, het op wc-papier geschreven La mer van Charles Trenet, de relatie tussen Françoise Hardy en Charles de Gaulle, de laatste adem van Brel, prachtig vertolkt door Eddy Et Les Vedettes. En Meppel gaat uit zijn dak: verrijkt, begeesterd en al bijna verslaafd." (Dick Laning, De Stentor****)
 • "Dat hij kan schrijven, wisten we al. Nu leren we hem ook kennen als een boeiende performer die zijn publiek kan ontroeren, doen lachen en meezingen. Als Van Loo zo passioneel van zijn liefde voor het Franse chanson blijft getuigen, moeten er wel nieuwe Stromae’s opstaan." (Kerk & Leven)
 • "Struinend door de Franse geschiedenis met een humorvolle, spannende en emotionele muzikale twist waan je je op een zwoele zilte avond midden in Parijs volledig in vervoering geraakt door Edith Piaf en de laatste snik van Jacques Brel. Met een bravoure, ongeremde passie, neemt Bart van Loo als een sterk verbale humorvolle wervelwind iedereen mee in zijn liefde voor het Franse chanson." (nu.nl)
 • "Handig, verrassend, historisch meesterlijk, uitbundig."  (Jacques D'Ancona, Dagblad van het noorden)
 • "Vuur, humor, historie (...) Een charmante rasverteller die z’n publiek van de eerste tot de laatste minuut geboeid houdt" (De Telegraaf). 
 •  

 Foto affiche: Jimmy Kets.
Foto 1 : Chris Rachel Spatz (Oudenaarde)
Foto 2 : Bert Huysentruyt (Wilrijk)
Selectie reacties Gastenboek / Facebook
 • "Een groepje van pre- en postconcilianen hebben gisteren in Knokke mogen genieten van een wervelwind van taalvirtuositeit, humor, historische en andere anekdotes en zeer veel muzikale amuses. Cultuur met kleine, middelgrote en grote C. Meer van dat !" (Jan Lagasse)
 • "De 4 sterren-recensies drukken niet uit hoe geweldig jullie voorstelling is. Wij hebben genoten!" (Eva van Amson)
 • "Een hele melkweg verdienen jullie!" (Katje Drowart)
 • "Echt genoten van jullie optreden gisteren in Knokke. Dit (zowel inhoud als performance) zou in het leerplan Frans moeten staan!" (Dominique Berrier)
 • "Het was nostalgisch, humoristisch maar bijzonder ontspannend en bovendien heb ik nog wat bijgeleerd over het Franse chanson maar ook ook over Frankrijk zelf. Een uitstekende performance, ook van Eddy en zijn vedetten. Of hoe woord en muziek zo perfect in elkaar kunenn overvloeien. Ik heb er bijzonder van genoten. Een dikke pluim !!" (Marc Collier) 
 • "Met open mond hebben wij zitten luisteren naar geweldige verhalen en naar hoe Franse chansons tot leven werden gebracht. Wat een fantastische, energieke verteller is die Bart van Loo toch. Dit ondersteund door een band die je gewoon wegblaast. Een frontman met een hevige, krachtige, fabelachtige stem. Ja, dan heb je een sublieme avond gehad." (Charlotte De Dooy)
 • "Na (bijna) 18 jaar nog niks ingeboet aan bevlogenheid en enthousiasme, integendeel. Uw klasjes zijn wat het aantal leerlingen betreft vertwintigvoudigd en ze komen zowaar vrijwillig naar de les! En dat 'bandje' op de achtergrond is op z'n zachtst gezegd ook een hele verbetering in vergelijking met de cassetterecorder van het Sint Jozefsinstituut … meer dan geslaagd mijnheer de klastitularis: ronduit formidable!" (Luk Vilain)
 • "Mijn verwachtingen voor de voorstelling "Une belle histoire" waren  torenhoog. Die verwachtingen loste Bart Van Loo van begin tot einde in en hij deed er zelfs nog een gigantische schep bovenop. Hij fietst er doorheen alsof het niets is. En wat een explosie aan energie! Eddy et les vedettes waren ook schitterend: hun muzikaal vakmanschap is om jaloers op te zijn." (Rozelinde Raes)
 • "Wat een geweldige première in Leiden afgelopen donderdag! Zó genoten, uitverkochte bak en één groot feest der herkenning aangevuld met achtergronden! Topshow, gaat dat zien Belgen en Hollanders!" (Margreet van Gaas)
Foto: Luk Vilain (Kapellen)
Twittergreep

Jeroen, Seba, Frank VW, Bibi, Geert en Frank M.

Foto: Patrik Feijen (Lier)
Foto: Chris Rachel Spatz (Brugge)


Foto: Chris Rachel Spatz (Maastricht). Ook alle foto's hieronder zijn van haar hand (Maastricht, Barendrecht en Utrecht)

Frank Vanweddingen en Geert Hellings. 
Jeroen Tilkin en Seba Thomé.
 
Frank Mercelis en ondergetekende.
  
De immense, maar heerlijke schouwburg van Utrecht.
Kleine Komedie in Amsterdam.
Fotograaf, chef merchandise en manusje-van-alles Chris Rachel Spatz.
FC Belle Histoire.


Zin in meer? Bekijk de mooie foto-reportage van Luk Vilain.

Geen opmerkingen: