donderdag 23 februari 2017

Voor ouders met jonge kinderen

De site LEESPLEZIER.NET biedt actuele informatie op maat aan over kinderboeken - en nu ik zelf tot die categorie behoor, stel ik vast dat het er heerlijk grasduinen is. Zo zocht ik boeken voor kleuters waarin muziek een belangrijke rol speelt omdat onze prinses om de halve haverklap het woord "muziek" uitspreekt en daarbij een uitnodigend vingertje in de lucht steekt. Leesplezier.net klaarde die klus in een oogwenk.

Je vindt er duizenden boekbesprekingen van recente boeken van Vlaamse en Nederlandse uitgeverijen, die verschenen zijn sinds 2005. De boekbesprekingen zijn van de hand van Ria Dorssemont, de eerste leesjuf van Vlaanderen. Zij doet dit titanenwerk samen met haar man Manu Manderveld. Meer info over hen vind je hier.

Bij elke boekbespreking staan: een korte inhoud, een beoordeling en een leesbevorderende tip om met dit boek in de klas te werken. Er wordt ook steeds een leeftijdsaanduiding aangegeven.De theoretische achtergrond bij deze boekbesprekingen vind je in het boek Naar meer leesplezier (ga naar ‘Over het boek’).

Via het zoekformulier links kun je een boekbespreking zoeken. Je kunt zoeken op titel, op naam van de auteur of de illustrator, op leeftijd of op een trefwoord. 

PS - ik zei hierboven "voor ouders met jongen kinderen", maar het is uiteraard ook een goudmijn voor gedreven juffen en meesters.Geen opmerkingen: