woensdag 2 december 2015

Schrijf je in voor het "Concours de la chanson"

Samen met Frances Gramende en Tonny  Eyck mag ik weer zetelen in de jury. Zin om de sporen van voormalige laureaten Wende Snijders of Alderliefste te drukken? Of net zoals Eddy et les Vedettes de publieksprijs te winnen? Schrijf je in voor het 32ste Concours de la chanson - finale op 20 maart 2016 in Den Haag.

Het chanson LEEFT! Van Brel tot Piaf, van Zaz tot Stromae :  tijdens de finale van het Concours de la Chanson Alliance Française, dé jaarlijkse zoektocht naar artiesten die het aandurven om Franstalig te zingen, kun je werkelijk álles verwachten.

Het concours, georganiseerd door de Alliance Française, bleek in de afgelopen jaren de perfecte springplank naar een chansoncarrière voor vele Nederlandse en Vlaamse artiesten. Zo waren het onder andere Wende Snijders, Alderliefste en zelfs het trio Zazí, die na deelname de harten van het Nederlandse én Vlaamse publiek wisten te veroveren.

De missie van deze voorstelling is in de afgelopen 31 edities nooit veranderd: mensen laten genieten van de kracht én de schoonheid van Franstalige muziek. Of het nu om het traditionele of het moderne chanson gaat.


Geen opmerkingen: