vrijdag 8 mei 2015

Francis Cabrel: nieuw album!

De man die aan de basis ligt van mijn uit de hand gelopen chanson-avonturen komt na zeven jaar op de proppen met een nieuw album. Het mag dan nooit hip zijn geweest om je als Cabreliaan te outen, ik heb er geen probleem mee toe te geven dat ik hem al meer dan kwarteeuw op de voet volg.

Zijn nieuwe album In Extremis is een fijnmazig en uitgepuurd werkstuk dat ik momenteel en boucle beluister. In november ga ik samen met mijn lief naar de Olympia: het wordt tijd dat ik mensen als Cabrel in een prachtige zaal aan het werk hoor en niet in een bunker als het Sportpaleis. Eind deze maand reis ik naar Londen om Mark Knopfler, nog iemand die me al decennialang vergezelt, te aanschouwen in de Royal Albert Hall.

Cabrels album bevat het verrassende nummer Azincourt - een lied over een fameuze nederlaag van de Fransen tegen de Engelsen tijdens de Honderdjarige Oorlog, in 2015 exact 600 jaar geleden; dat gegeven alleen al maakt me een beetje gelukkig. Bovendien zal de legendarische, eindeloze oorlog tussen de gezworen erfvijanden naar alle waarschijnlijkheid een belangrijke rol in mijn nieuwe boek spelen. Alsof Cabrel het wist...

Hieronder een fragment van het erg fijn in het gehoor liggende Partis pour rester.
Cabrel stelt zijn album voor op RTL, de moeite om een idee te krijgen van zijn mooie album en van zijn sociaal engagement.
Tenslotte Zep (auteur van Titeuf) over hoe weinig hip het soms was om fan van Cabrel te zijn. Schitterende cartoon!


www632 opmerkingen:

Gotze Kalsbeek zei

Voila direct naar de fnac....... helaas niet in Amsterdam:- (

Petite Marie was mijn eerste cabrel liedje, nog op cassette bandje. En sindsdien ook een trouwe volger. Concert van 2004 in het sfeervolle casino de paris was geweldig. Drie jaar later in Vorst bij Brussel was helaas een mindere ambiance.

Je rekent vis a ciel van 2012 dus eigenlijk niet mee ! ?

BART VAN LOO? zei

Was heel mooi, maar een Dylan-coverplaat. Dus telde ik even terug naar zijn vorige plaat met eigen werk.