maandag 19 mei 2014

Het Chanson Offensief van Tess van der Zwet


Ze heet Tess van der Zwet, ze is amper 24 en ze is helemaal weg van het Franse lied. Dat is al best opmerkelijk maar deze jonge Nederlandse laat het daar niet bij. Ze zingt niet alleen zelf, maar lanceerde deze week ook HET CHANSON OFFENSIEF. De titel dekt helemaal de lading. Tess wil het chanson laten opgaan in de vaart der volkeren. U kunt zich inbeelden dat ik instemmend knik. Als ook de nieuwe generatie mee aan de kar gaat trekken, komt het helemaal goed. Het doorgeven van schoonheid en waarheid is niet alleen een voorrecht, het is ook een zoete plicht.


Het Chanson Offensief is geboren uit liefde voor het Franse chanson. Uit passie voor de melancholie van ‘La Bohème’, het chagrijn van ‘Ne Me Quitte Pas’, de onschuld van ‘Tous Les Garçons Et Les Filles’, de rebellie van ‘Le Chant Des Partisans’ en de sensualiteit van ‘Je T’aime, Moi Non Plus’. De missie: het chanson een centraal podium geven op het web.

Als een online Place du Parvis-Notre-Dame, hét nulpunt en centrale ontmoetingsplein van Parijs, streeft dit platform ernaar om een (her)ontdekkingsplaats te zijn voor zowel het nieuwe als het oude chanson, met achtergrondverhalen, interviews
, tips en nouveautés. Het Chanson Offensief slaat een Pont Neuf tussen het chanson en zijn Nederlandse en Vlaamse minnaars.

IMG_3728Het Chanson Offensief is een initiatief van Tess van der Zwet (1990). Na haar studie Music Management in 2011 te hebben afgerond vertrok zij voor een halfjaar naar Parijs. Vandaag de dag werkt zij op de marketingafdeling van poppodium Paard van Troje, schrijft ze vrijwillig voor online muziekplatform Cortonville en draagt ze met haar band Tess et les Moutons Magnifiques de Parijskoorts over op een groter publiek.

Met Het Chanson Offensief tracht zij op bevlogen en gepassioneerde wijze liefhebbers van het Franse lied samen te brengen.

*****
Het Chanson Offensie is het online verzamel- en vertrekpunt 
voor het Franse chanson in Nederland en België.  

Geen opmerkingen: