vrijdag 6 april 2012

Twee optredens in het Frans: Valenciennes en BrusselDe Franse romancier, dichter en dramaturg Jacques Jouet vroeg me om samen met hem een avond te vullen in de Phénix in Valenciennes. Toevalligerwijze vroegen andere Franse schrijvers me om de volgende dag deel te nemen aan een optreden in Passa Porta in Brussel. Dinsdag 11 en woensdag 12 april. 

(Hieronder vindt u ook de later toegevoegde filmopnames.)

1) VALENCIENNES


Zie de affiche hieronder. Ter voorbereiding reisde ik met  Jacques Jouet per aak over de Schelde van Valenciennes tot Antwerpen. Op de foto rechts zie je Jacques Jouet tijdens het laatste deel van onze reis (op de Westerschelde), op de foto rechts zijn we alweer ter land maar ruist de Scheldewind nog door onze haren.

2. BRUSSEL

Met enkele schrijvers van de OULIPO treed ik aan in Passa Porta, volgende week woensdag (met Olivier Salon, Fred Forte, Robert Rapilly en Coraline Soulier). Om 20 uur. Carte Blanche à l'Oulipo. Hier vindt u meer informatie. De Oulipiens verzorgen trouwens de hele week een schrijfatelier in Brussel. U kunt zich hier inschrijven. Absolute aanrader. 

Watch live streaming video from passaporta at livestream.com

Geen opmerkingen: