zondag 22 april 2012

"De Frankrijktrilogie" krijgt zijn triple-cd met Franse chansons

De triple-cd is er!


Na het succes van de dubbel-cd bij mijn boek Chanson. Een gezongen geschiedenis van Frankrijk vroeg EMI me of ik nog een compilatie wou maken. Ik zei ja, maar voegde eraan toe: "Maar dan wel een driedubbele". En zo geschiedde. 

De REIZEN-cd vormt als het ware de soundtrack bij Parijs retour, de ETEN-cd die bij Als kok in Frankrijk en de VRIJEN-cd die bij O vermiljoenen spleet! Dat leek me een grotere uitdaging dan het samenstellen van een gewone compilatie Franse chansons. Nu krijg je drie thematische verzamelingen waarin ik zowel bekende liedjes serveer (Van Aline tot L'été indien) maar tegelijk  onbekende kleinoden ter ontdekking toevoeg. 

De cd wordt deze week voorgesteld op Klara (in het programma Babel, elke dag van 17h-19h, de chansons komen na 18 uur). Allerlei heren en dames (van Hugo Camps tot Paul Van Nevel) kiezen hun lieveling uit de selectie en vertellen waarom ze dat chanson zo bijzonder vinden. Ik mag maandag zelf de spits afbijten.

HIER kunt u de volledige selectie bekijken.

Tegelijkertijd verschijnt er een opgefriste versie van De Frankrijktrilogie. In de boekhandel zijn boek en cd zelfs als pakket samen te koop. In de loop van de maand mei verschijnt er nog een verrassingsboekje. Zelf ga ik er eerst even een weekje tussenuit. Welverdiende rust.
Geen opmerkingen: