zaterdag 25 juli 2009

Een uur met Stijn Meuris, met dank aan Klara.

Op 23 juli werd ik uitgenodigd voor een gesprek met Stijn Meuris op Klara. Een onderhoud dat een uur duurde. Meuris draaide aan de knopjes en stelde vragen alsof hij al jaren radio maakte. En ik probeerde daarbij antwoorden te verzinnen.
  • "Bart Van Loo mag zich terecht francofiel noemen. Hij is de kruisvaarder voor de Franse literatuur, auteur van Parijs Retour, een reisgids door Frankrijk in het spoor van haar auteurs, en van Als Kok in Frankrijk en kookboek met recepten uit de Franse literatuur. Op dit moment verdiept hij zich in de literaire erotiek die Frankrijk rijk is voor zijn eerstkomende boek: O vermiljoenen spleet. En dan komt er ook nog een theatershow aan met Vitalski onder de klinkende titel Oot Kwisien Literair. Tijd voor een gesprek waarin de meest voor de hand liggende vraag zal zijn: "Waarom bent u hier en niet in Frankrijk?" (Stijn Meuris)
  • U kunt het volledige uur hier beluisteren.
  • Het gesprek op zich (zonder muziek en rubriekjes) vindt u hier.

1 opmerking:

Anoniem zei

Op Klara wil ik je nog beluisteren ... Ik zag jou wel op "Vive le vélo". Nu, de zaken lopen heel goed, niet! Geen Franse literatuur meer in de media en op de podia zonder Bart Van Loo. Je hebt dat geweldig goed gedaan ...