woensdag 18 maart 2015

Stella-Louise Göke wint het 31ste Concours de la Chanson Françaie

PERSBERICHT

Zondag 15 maart heeft de Amsterdamse Stella-Louise Göke het 31e Concours de la Chanson Alliance Française gewonnen in Theater Diligentia aan het Lange Voorhout te Den Haag. Zij kreeg de Grand Prix Alliance Française 2015 uitgereikt door schrijver en conferencier Bart Van Loo en de Franse Ambassadeur Laurent Pic.
De jury bestaande uit Tonny Eyk, Bart Van Loo, Hans Cornelissen en Frances Gramende was onder de indruk van haar uitvoering. ‘Hier gebeurde het’, zei Bart van Loo en Tonny Eyk gaf aan dat je lef moet hebben om deze vertolking van ‘Ta Douleur’ van Camille met minimale begeleiding te brengen. Ze gaf bovendien een spannende, mannelijke draai aan ‘Le Métèque’ van Georges Moustaki .
Amsterdam zat deze editie goed in de prijzen. De eveneens in Amsterdam woonachtige Job Bovelander won de Liesbeth Listprijs Jeunes Artistes. De jury was gefascineerd door zijn power en professionele prestatie. Hij zong ‘L’important c’est la rose’ van Gilbert Bécaud en ‘Casser la voix’ van Patrick Bruel.

Winnaar van de TV5MONDE Publieksprijs werd de Amsterdamse Rebecca Lobry. De jury vond haar ook bijzonder muzikaal. Ze betoverde de volledig uitverkochte zaal met haar vertolkingen van het jazzy ‘Continental’ en het grote succes van Stromae ‘ Papaoutai ’.

De Citroën Prijs van de Creativiteit ging naar de talentvolle Les Tigresses Rouges uit Gent voor hun originele, humoristische en gewaagde eigen composities.
Eerdere winnaars waren Wende Snijders (2001), Alderliefste (2005), Sjors van der Panne (2008), Zazí (2009) en Sterre (2014).

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie: Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met organisatrice Frances Gramende via 06 51 56 27 08 of lafrenchevents@gmail.nl

Geen opmerkingen: