vrijdag 3 augustus 2012

Bonnes vacances! Met vlag en beeld sluit deze blog even zijn deuren

Het is al bij al een drukke juli-maand geworden, maar nu gaan de deuren voor een maand dicht. Normandië (een literair festival in Pirou) en Bourgondië (dolce far niente in de Nièvre) wachten. Maar ik laat deze blog niet achter zonder een dubbel bericht dat hier wellicht de hele maand augustus bovenaan zal prijken. Een tv-interview én een vlaggen-fotoreportage. Ja, drapeaux alom hieronder. Bonnes vacances, et au plaisir de se revoir!

1) interview met Ianka Fleerackers op Kanaal Z
Een droom die in vervulling gaat: aan tafel met de enige en echte prinses Prieeltje...


Enige persreacties die in juli binnenliepen, alsook een fijn interview in Quest:
  • "Ideaal om luidkeels voor te dragen op de achterbank in de vakantiefile naar het zuiden. (...) Meestal onzinnig, vaak hilarisch, soms absurd ver gezocht, maar altijd onderhoudend. (...) Francofilie met een gezonde dosis zottigheid. (En het kost minder dan de péage naar uw vakantiebestemming)." (Peter Jacobs, De Standaard).
  • “Spelevaren door de Franse geschiedenis, telkens met een knipoog. Van Loos boekje is ideaal verstrooiend voer voor een TGV-treinrit of een avondje intellectueel tafelen met de pastis bij de hand.” (Dirk Leyman in De Morgen)
  • "Op zijn bekende humoristische wijze springt Bart van Loo van het ene onderwerp naar het andere, van muziek naar erotiek en van cultuur naar censuur, telkens iets uit de geschiedenis opdiepend dat niet alleen informatief is, maar ook erg vermakelijk." (Raoul Lucas, Tout de France)
  • "Vermakelijk Frans ministerie van zinloze feitjes" (Noordhollands Dagblad)
  • "In 80 amusant opgelijste vragen neemt Bart Van Loo je mee door de Franse geschiedenis, keuken en gewoontes, zodat je als een ware francofiel Frankrijk kan binnenrijden." (Metro)
2) Foto-reportage

Mijn uitgever maakte vlaggetjes voor de boekhandel. Vertegenwoordigster Ilse Trimborn maakte daarvan een leuke reportage, met pictuurtjes van de volgende zaligmakende boekhandels: Bookshop Passa Porta (Brussel), Athena (Kontich), Boekuil (Mortsel), Letters en co (Deinze), Story Scientia (Gent), Voorwoord (Heist-op-den-Berg). Veel dank lieve boekhandels. Zonder jullie is een schrijver niks en niemandal.

Geen opmerkingen: