donderdag 27 oktober 2011

Eerste aflevering CHANSON-reeks op Klara nu zondag

Acht zondagavonden op Klara, vanaf 30 oktober, van 18 tot 20 uur. Beluister HIER de clip voor de eerste uitzending.

Claude Blondeel, Warre Borgmans en Bart Van Loo struinen door het Parijs van nu en de chansons van toen. Een muzikale slalom door de geschiedenis van onze zuiderburen. Een zoektocht naar de ziel en de verhalen achter het Franse lied.

Aan de hand van de bekendste Franse chansons worden historische gebeurtenissen en figuren tot leven gewekt. In deze radioreeks staan Hendrik IV, Napoleon en Jeanne d’Arc zij aan zij met Leo Ferré, Serge Gainsbourg en Françoise Hardy.

De drie “compagnons de la chanson” bezoeken o.a. de kleine cabarets waar Barbara en Georges Brassens hun eerste liedjes uitprobeerden, de steeg waar Jacques Prévert en Boris Vian nog overburen waren, het “immeuble triste” waar Aznavour geboren is, het kerkhof van Montmartre waar Michel Berger, Dalida en Joseph Kosma begraven liggen…en de straten van Parijs waarin de geest van de grote chansonniers nog rondwaart. 


 Claude, Warre en Bart zingen en filosoferen over de grote thema’s van het leven : liefde, vriendschap, het huwelijk, de dood…En bij elke plek, bij elk thema is er altijd een toepasselijk chanson.

  • U kunt de serie ook (her)beluisteren op www.klara.be.
  • In samenwerking met VTBkultuur.
  • Een radioprogramma van Rolly Smeets en Annick Lesage. 
  • Het gelijknamige boek verscheen bij De Bezige Bij Antwerpen.

Geen opmerkingen: