zaterdag 3 juli 2010

"Elsschot, Antwerpen en Coraline". De cover is er, het boek bijna...

  • Ik heb Elsschot, Antwerpen en Coraline in een roes geschreven dit jaar. Een erg verkwikkende en spannende ervaring. Het resultaat is een melange van autobiografie ("autofiction" zouden de Fransen in dit geval zeggen) en essay. Ik hoop dat u evenveel plezier beleeft bij het lezen als ik bij het schrijven.
  • Publicatiedatum: Het boek verschijnt op 15 september bij Houtekiet (Vlaanderen) en Atlas (Nederland).
  • Flaptekst: De Vlaamse auteur Bart Van Loo is een bevlogen kenner van de Franse literatuur. In Parijs stuit hij tegelijkertijd op een vertaling van Villa des Roses en een mysterieuze Parisienne, Coraline. Die dubbele ontmoeting vormt het begin van een spannende zoektocht langs Antwerpse straten naar het antwoord op enkele prangende vragen. Hoeveel weegt het Verzameld werk van Willem Elsschot? Heeft de peetvader van de Vlaamse roman werkelijk plagiaat gepleegd? Wat heeft hij gemeen met de allergrootste Franse schrijvers? Wordt het geheim van Maria Van Dam eindelijk ontsluierd? Is dit boek een liefdesverhaal of een literaire speurtocht? Maar vooral: wie is Coraline?
  • In Elsschot, Antwerpen en Coraline schetst Bart Van Loo een verrassend portret van de gevierde auteur van Kaas en bekijkt hij Antwerpen door een Franse bril. Fotograaf Alain Giebens maakt er een onweerstaanbaar beau livre van.
  • Nog meer goed nieuws: Parijs retour en Als kok in Frankrijk zijn respectievelijk toe aan een vierde en een derde druk.

Geen opmerkingen: