dinsdag 14 juli 2015

Zeven jaar BLEU BLANC ROUGE: nieuwe chanson-data, Napoleon-nieuws en vakantie!

Vandaag op deze jour de gloire bestaat deze blog exact 7 jaar. Op deze verjaardag blik ik niet terug naar de beginjaren, maar naar het nabije verleden, le passé récent. En vervolgens gaat deze blog in zomerreces. Tot na de vakantie! 


Ondertussen vond Napoleon. De schaduw van de revolutie de weg naar 17.000 lezers. Misschien heeft het boek ook de weg naar uw vakantielijstje gevonden?

"Wervelend, leest als een trein." (NRC-Handelsblad) / "Rasverteller (...) narratieve geschiedenis van de boeiendste soort" (Knack) / "De geschiedenis komt tot leven als in een roman" (De Standaard) / "Een heerlijke pageturner die iedereen zou moeten lezen (de Volkskrant)In het najaar volgt de allerlaatste reprise van de Belle Histoire-tournee. Eddy & les Vedettes en en uw dienaar doen voornamelijk Nederlandse theaters aan. We houden maar twee keer halt in Vlaanderen. Op 27 november in de Capitole in Gent en de absolute dernière op 22 december in de Roma in Antwerpen.

HIER vindt u alle data en locaties.

"Onweerstaanbare mix van vaart, stijl en humor" (De Volkskrant) /  "De leukste geschiedenisles die je ooit zult krijgen" (Trouw) / "Panache, enthousiasme en showmanship waar niets op af te dingen valt" (Knack)Trailer Une Belle histoire 

 TELEX

  • De eerste vier weken van de zomer verzamelde uw dienaar Franse geluiden voor Radio 2, en uiteraard vertelt hij daar verhalen bij. Volg het hier dag na dag.
  • Juni was de Waterloo-maand en Napoleon stond volop in de belangstelling. In De Zevende Dag hield ik een pleidooi voor een kritische benadering en in Terzake ging ik in discussie met Wellingtonkenner Harry Depaepe.
  • Voor Klara maakte ik de herbeluisterbare radio-reeks "Aftellen naar Waterloo". Merkwaardige verhalen die een aparte plaats in het napoleontische epos bekleden.
  • In juni werd God in Frankrijk opnieuw uitgezonden - de TV-reeks waarvoor ondergetekende met Karl Vannieuwerke in een DS door Frankrijk reisde. Sport en francofilie in een innige omhelzing. Wie het gemist heeft, kan hier enkele fragmenten herbekijken.
  • Geïnteresseerden kunnen de muzikale Napoleon-lezing boeken. Met muziek van Geert Hellings. Voor boekingen zie hier.


Fijne vakantie! Bonnes vacances!

 

Geen opmerkingen: