zondag 8 juni 2014

Dernière van dit seizoen: "Une belle histoire" in Mechelen

Ook wel een beetje dé "derrière" van het seizoen...Afgelopen zaterdag beleefden we een tropische dernière van Une belle histoire in Mechelen. Een zwoele avond die een prikkel van ontroering achterliet in de keel. Sarah Verhasselt van Cutting Edge was erbij en schreef gloedvolle woorden. Ook Mark Van Mullem van MechelenBlogt maakte een warm verslag (zie onderaan).

Tijdens de repetities in de herfst van 2013 zat de sfeer meteen goed, maar je weet nooit zeker dat wat je in je hoofd hebt ook echt zo naar de scène kan worden vertaald én dat het ook nog eens zal binnenkomen bij het publiek. Dat bleek godzijdank goed mee te vallen: hier kunt u reacties van pers en publiek lezen.

Enkele buigingen zijn hier op zijn plaats. In de eerste plaats voor Eddy et les Vedettes (merci Frank, Geert, Jeroen, Seba en Frank voor de camaraderie en de schoonheid), Griet de Blende (productie en boekingen), Jelle Hollebeke en Koen Van Der Meersche (geluid en licht) en natuurlijk Chris Rachel Spatz (o.a. merchandising).

Graag dank ik ook iedereen die het afgelopen jaar kwam kijken? Lieve publiek, u was talrijk en gul. En bij deze dank ik alvast degenen die volgend jaar komen want in 2015 volgt een stevige reprise, tijdens het voorjaar voornamelijk in Vlaanderen, het najaar vooral in Nederland. De data volgen weldra. Ik kijk er naar uit, maar het is goed dat het stof nu even gaat liggen. Er resten nog drie maanden om mijn nieuwe boek rond te krijgen. Ik ben er allang mee in de weer, maar nu moet het ook echt afgewerkt worden.

Hieronder een beeldverslag uit de coulissen (foto's van Coraline Soulier). De andere pictuurtjes zijn van Chris Rachel Spatz.
 

LEKSTOK!


"De virtuoze Van Loo loodste het publiek met veel zwier van het ene Franse chanson naar het andere, grapte er tussendoor op los, en vertelde over Frankrijk zoals alleen hij dat kan. Ook Frank Mercelis, de zanger van Eddy et les Vedettes, moest niet onderdoen. Hij was de stem van alle bekendste Franse zangers van de voorbije eeuwen. Enkele jaren geleden had ik al een inleiding gekregen op deze voorstelling. Ik las toen het boek Chanson. Een gezongen geschiedenis van Frankrijk van Bart Van Loo en schreef er lovende woorden over in een recensie voor CuttingEdge. De voorstelling was nog beter, ondanks de tropische temperaturen in de zaal. Ik moet er nog steeds wat van bekomen. Wat een avond." (Sarah Verhasselt)

"Wervelend dat was het. Entertainend, grappig en aanstekelijk, ja dat ook allemaal. Van Loo en Eddy, die eigenlijk Frank heet, en zijn vedetten beroerden en ontroerden."  (Mark Van Mullem)

1 opmerking:

Literasa zei

Het was puur genieten! Proficiat aan jullie allemaal.

Er staat een korte bespreking op mijn blog: http://literasa.blogspot.be/2014/06/genieten-in-mechelen-over-een.html