woensdag 19 september 2012

Aftrap chanson-conférence-tournee in de Roma

Vanavond is het zover. De lange tournee van mijn chanson-conférence begint stipt om 20h30 in de Antwerpse Roma. Er zijn geen plaatsen meer, maar laat dat de pret niet bederven: meer dan 60 data wachten op u, en wel hier.

Na het succes van het boek, de cd en de (voor de prix Europa) genomineerde radio-reeks kruip ik op de planken om met (hopelijk) enige bevlogenheid, humor en eruditie de Vlaming nog wat dichter bij het Franse chanson en de Franse geschiedenis te krijgen.

De conférence is een vurig pleidooi voor het chanson. Een muzikale slalom door de Franse geschiedenis. Een zoektocht naar de ziel van het chanson. Met de bereidwillige medewerking van Jacques Brel, Charles Aznavour, Joe Dassin, Barbara, Edith Piaf, Claude François, Georges Brassens, Jacques Dutronc en vele anderen. Gelardeerd met muziek. Meezingen is toegestaan.

Zaterdag jongsleden was ik nog te gast bij Radio 2-coryfee Christel Van Dyck en diezelfde dag volgde De Standaard-redacteur Peter Vanthygem me tijdens een try-out en mijn alleerste chanson-dj-set. Het eerste interview kunt u hier herbeluisteren, de reportage uit De Standaard verschijnt dit weekend.

Meer reacties vindt u hier.

Een van de sleutelmomenten van mijn conférence gaat over volgend lied. En over de zakdoek van Aznavour.