vrijdag 29 juni 2012

De radioreeks "Chanson" wordt heruitgezonden!

Herinneringen, aan schone liedjes, schone wijsjes, uit vervlogen tijd. Ja, ik ben erg verguld: Klara zendt de Chanson-reeks van 2011 terug uit. Uit de 18 uur radio van de oorspronkelijke reeks distilleerde radiomaker Rolly Smeets speciaal voor de zomer 9 uur hoogtepunten. Heel de zomer lang, elke zaterdagmiddag van 12 uur tot 13 uur.

Claude Blondeel, Warre Borgmans en Bart Van Loo struinen door het Parijs van nu en de chansons van toen. Een muzikale slalom door de geschiedenis van onze zuiderburen. Een zoektocht naar de ziel en de verhalen achter het Franse lied.

De drie 'compagnons de la chanson' bezoeken onder andere de kleine cabarets waar Barbara en Georges Brassens hun eerste liedjes uitprobeerden, de steeg waar Jacques Prévert en Boris Vian nog overburen waren, het 'immeuble triste' waar Aznavour geboren is, het kerkhof van Montmartre waar Michel Berger, Dalida en Joseph Kosma begraven liggen...en de straten van Parijs waarin de geest van de grote chansonniers nog rondwaart. Claude, Warre en Bart zingen en filosoferen over de grote thema’s van het leven, zoals liefde, vriendschap, het huwelijk, de dood... En bij elke plek, bij elk thema is er altijd een toepasselijk chanson.Geen opmerkingen: